Beau

Maak kennis met Beau! Deze knappe dame van vier jaar oud, verblijft inmiddels al een half jaar bij ons in de opvang. Haar vorige baasje kon door omstandigheden niet meer voor haar zorgen, waardoor zij haar intrek in ons hostel nam.

Beau valt op door haar grijze vachtkleur, ranke lijfje en sprekende koppie. Contact met mensen, dat vond ze lange tijd best wel spannend. Zij was dan ook vaak in de buitenren te vinden. Sinds enige tijd kwam ze tussen de andere katten steeds meer los. De grote groep met jongere katten die wij op dit moment opvangen, bleek de interesse van Beau te hebben gewekt. Spontaan was zij steeds vaker binnen te vinden en was zij geregeld in de buurt van andere katten. Soms leek het er zelfs op dat zij eigenlijk wel graag mee wilde spelen met de anderen.

Ook lijkt zij zich steeds meer op haar gemak te voelen in de aanwezigheid van mensen. Ze blijft zitten, kijkt geïnteresseerd en vriendelijk, komt snuffelen aan handen. En ja, dan steekt haar onzekerheid soms ook wel weer de kop op en volgt er weleens een tik. Af en toe vergeet ze daarbij haar nagels in te trekken.

Beau heeft een zachtaardig en wat terughoudend karakter. Ze is geen kat die meteen op de voorgrond treedt. Haar hart schenkt zij niet zomaar aan iedereen. Maar voelt ze de klikt en wordt ze rustig benaderd, dan is er veel mogelijk. Zo kunnen meerdere vrijwilligers haar inmiddels aaien. Soms laat Beau zich ook uitgebreid aaien, waarbij zij dan een volledig tevreden en ontspannen blik heeft en zelfs handen wast.

Helaas voor Beau zit zij op dit moment niet meer tussen de andere katten. Bij onderzoek bleek namelijk dat zij struvietkristallen in haar urine had, waardoor zij dieetvoer moet krijgen. Hierdoor verblijft zij nu in onze huiskamer. En dat alleen zitten vindt zij eigenlijk helemaal niet zo leuk. De afleiding moet zij dan ook halen uit het spelen met onze vrijwilligers.

Eigenlijk is het voor Beau gewoon tijd voor de volgende stap: een eigen plekje. Voor Beau zijn wij dan ook op zoek een eigen huiskamer, in een eigen huis. Een huis met mensen die snappen dat Beau soms wat tijd nodig heeft en die haar de ruimte willen geven zich op haar tempo te ontwikkelen en hechten. Een huis waar het niet te druk is en zonder kleine kinderen. Een huis waar al een andere sociale en nog speelse kat aanwezig is. Misschien is er ergens zelfs wel een kat die hetzelfde dieetvoer als Beau krijgt, die er graag een maatje bij zou willen krijgen.

Wilt u Beau eens ontmoeten? Vul dan onze vragenlijst in voor het maken van een afspraak. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.