Arnold

Arnold

Succesverhaal

“Ik woon nu bij Enith. Kent u haar? Zij is heel aardig en ik mag heel veel op schoot. Op andere schoten vermaak ik me ook wel – ik probeer ze allemaal uit – maar haar schoot is mijn lievelings. Soms vertel ik mijn Enith wel eens over hoe mijn vorige leven op straat was en hoe ik voor schut liep met al die teken, al mijn snot en mijn ontstekingen. Ik zie aan haar ogen dat ze het nauwelijks kan geloven, want tegenwoordig ben ik van een grote schitterendheid. Met nog wel een béétje snot maar ik weet niet; ik vind dat ik het wel kan hebben.
Gedeeltelijk is mijn schitterendheid natuurlijk een kwestie van goede genen, maar het helpt ook dat ik zo lekker te eten krijg en er zo goed voor mij gezorgd wordt sinds ik van de straat ben. Ik heb het in een vlaag van verstandsverbijstering wel eens geprobeerd hoor, teruggaan naar mijn roots als straatkat, maar dat is toch niks voor mij als Arnold 2.0. Bovendien heb ik mijn Enith heel bezorgd gemaakt. Ik zal het ook nooooit meer doen, echt niet. Vanaf nu blijf ik gewoon netjes in mijn tuin. Ik ben wel goed maar niet gek. Wel een beetje dom dus soms, maar daar werk ik aan.
Het liefst zit ik op de vensterbank, heb ik besloten. Vanuit daar kan ik Enith goed in de gaten houden want als zij gaat lopen, moet ik natuurlijk met haar mee. Ik laat haar liever niet alleen, snap je. Straks pakt iemand haar nog van me af. Nou, en verder verwelkom ik graag bezoek door ze een natte zoen te geven. Enith vindt mijn gedrag soms een beetje gênant, maar ik ben wel Arnold, natuurlijk.
Ook heb ik twee nieuwe dierenvrienden: Obi en Timon. Samen liggen we wat af. Obi is net zo’n kleur als ik maar we verschillen enorm want hij lust bijna niks, die sukkel. Ik hou niet van verspilling, dus ik help hem daar vaak een pootje mee door zijn bakje mooi schoon te poetsen.
En zo gaat het tegenwoordig met de Arnold, mensen: buitengewoon! Maar niet te ver buiten, hoor. Wel goed ben ik, maar niet gek.”

Stichting Verhaal

Arnold, wat heeft die een geluk gehad bij ons terecht gekomen te zijn!
Hij is waarschijnlijk, net als z’n meeste collega’s hier in de opvang, een ex-zwerver, die zich niet zo heel erg best redde in het soms harde zwervers-leven… Hij zocht toenadering tot een aardige meneer hier in Lelystad en deze meneer begon zich toch wel wat zorgen om Arnold te maken. Hij was inmiddels behoorlijk vermagerd, was erg snotterig, zat onder de teken en, bleek later, had ook nog eens een oorontsteking. Tja, het leven van een straatkat is niet altijd even gemakkelijk, dat bleek wel weer…
Maar goed, toen Arnold zich uiteindelijk tegoed ging doen aan het konijnenvoer van de konijnen van zijn “verzorger”, vond meneer het toch wel eens tijd worden bij de diverse instanties aan de bel te trekken. Dit kon echt zo niet langer..

Uiteindelijk is Arnold dus bij ons terecht gekomen, nog steeds zwaar snotterend, zelfs zo erg dat we hem buiten de quarantaine hebben gehouden, in nog weer een aparte ruimte. Met veel zorg en medicatie is Arnold er bovenop gekomen en nu loopt hij inmiddels als kerngezonde, prachtige stevige kater lekker rond te stappen tussen de andere bewoners!

Arnold heeft zich inmiddels ontpopt tot een heerlijke knuffelkater. Hij houdt enorm van aandacht en komt geregeld even bij ons op schoot. Spinnen kan hij als de beste en kopjes uitdelen des te meer! Wie wil deze lieverd ontmoeten en hem een fijn huisje bieden?

ArnoldArnoldArnold