Lieve Aafje is geadopteerd!

Aafje, een bewegelijk, slim poesje van ongeveer 1,5 jaar oud is begin mei 2023 door onze stichting opgevangen. Zij is in de opvang terechtgekomen nadat zij, samen met meerdere katten, door haar vorige baasjes was achtergelaten. Aafje bleek de moeder van de kittens die op dezelfde plek waren gevonden. Zij heeft daardoor de eerste periode samen met haar kittens in een gastgezin doorgebracht.

Toen haar kittens oud genoeg waren, was het voor Aafje tijd om gesteriliseerd te worden en daarna naar het hostel te gaan. Opnieuw een verandering van omgeving, van mensen en van de katten om haar heen. Heel spannend voor Aafje, wat ze duidelijk liet merken door zich goed te verstoppen en flink te blazen.

Na een tijdje mocht ze los tussen de andere katten. Ook daar moest ze even aan wennen. Als de vrijwilligers haar kwijt waren, zat ze vaak verstopt achter en tussen stapels met handdoeken. Wie te dichtbij kwam, die kon als waarschuwing een tik op de vingers krijgen. Maar Aafje laat zien dat met tijd en geduld, ze flinke stappen heeft gemaakt.

Aafje voelt zich veilig en fijn als ze een hoog plekje heeft waar ze kan zitten. Heeft ze een klik met je? Dan knuffelt ze volop en wil graag geaaid worden. Ze kan daarbij hard knorren en haar lijfje helemaal tegen je aan gooien. Als ze er helemaal in op gaat, dan kan ze uit enthousiasme en geluk ook weleens haar tanden zachtjes in je zetten. Maar ze doet het knuffelen wel op haar momenten en op haar voorwaarden. Want die klik bepaalt ze zelf. Als ze zich laat aaien dan is er, wat haar betreft, de klik. Ook vindt ze het heel leuk om te spelen. Als de tijd genomen wordt om Aafje te leren kennen, dan heb je aan haar een ontzettend lief en aanhankelijk huisgenootje.

Heeft ze er geen zin in of vindt ze het op dat moment te spannend, dan kan ze een tikje uitdelen. Om die reden plaatsen wij Aafje dan ook niet in een gezin met kleine kinderen. Aandacht delen met andere katten is voor Aafje wel lastig, waardoor een huishouden zonder andere katten haar het best zou passen.

Wilt u kennis komen maken met Aafje om te zien of u de klik met haar heeft? Vul dan hier het adoptieformulier voor haar in. Ons plaatsingsteam neemt daarna contact met u op.