Verzorgers, Knuffelaars, Plaatsingsteam, Sociale media en website, Vangteam, Evenemententeam en Fondsenwerving.

Binnen de stichting worden de veelomvattende werkzaamheden verricht in verschillende Teams. Elke vrijwilliger die zich aansluit bij onze stichting kan aangeven waar zijn of haar interesse ligt en op deze manier hebben we enthousiaste en gemotiveerde mensen werkzaam die zich bezig houden met werkzaamheden die hun interesse heeft of waar ze goed in zijn.

Voor het socialisatie team hebben we op dit moment genoeg vrijwilligers. Wij zoeken nog wel vrijwilligers voor de overige teams.

Dit team houdt zich voornamelijk bezig met het in kaart brengen van de zwerfdieren in de regio Flevoland en een deel van de Veluwe. Er worden meldingen van overlast en zieke dieren geïnventariseerd en er is nauw contact met de dierenambulances in de regio. Er wordt bepaald welke dieren opgevangen zullen worden. Ook onderhouden ze contacten in geval van een TNRC actie; de zwerfkat wordt gevangen, wordt geneutraliseerd en zal terugkeren naar de vanglocatie, veelal omdat deze kat te verwilderd is. Nazorg en controle wordt door dit team geregeld.

Een 2e deel van de werkzaamheden van de leden van dit team, is het inscannen en archiveren van alle formulieren die bij een vangactie, opname in het hostel en de plaatsing gebruikt worden, zodat de gehele administratie digitaal beschikbaar is.

Ben je geïnteresseerd om deel uit te maken van ons “Team Administratieve ondersteuning”? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in.

De vrijwilligers uit dit team, gaan af op meldingen die bij bovenstaand team zijn binnengekomen. Dit kan een melding zijn van een bewoner die constateert dat een kat al langdurig zwervend rondloopt en er steeds slechter uit gaat zien, tot een melding van de beheerder van een vakantiepark of manege, waar veelal meerdere zwerfkatten rondlopen. Incidenteel zijn er ook grote vangacties op boerderijen of bedrijven op een industrieterrein.

Na ontvangst van de melding, wordt een plan van aanpak bepaald. Elke kat en elke situatie is weer anders. Vangkooien worden uitgezet en zeer geregeld wordt de plaats waar de kooien staan, geïnspecteerd.

Als de kat gevangen is, wordt hij of zij naar de quarantaine ruimte in de opvang gebracht en start het proces van medische zorg. De kat wordt volledig onderzocht, geënt, gechipt, ontwormd, ontvlooid en natuurlijk gecastreerd of gesteriliseerd. Ook testen wij zwerfkatten op FIV en Felv. Gedurende een periode van 2 weken is de kat opeisbaar door een eventuele eigenaar, maar helaas is het vrij zeldzaam dat een eigenaar zich meld. Indien een kat te verwilderd is, een zeer kleine kans heeft op herplaatsing in een huis en we ervan overtuigd zijn dat hij of zij zorg ontvangt op de vanglocatie, zullen we een kat terugplaatsen. Het vangteam zal hier ook zorg voor dragen. Overigens blijft zo’n 90% van de gevangen katten in de opvang en zullen we, indien nodig, proberen te socialiseren.

Ben je geïnteresseerd om deel uit te maken van het “Vang Team”? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in.

De groep vrijwilligers in dit team is veruit de grootste groep. Dagelijks, 7 dagen in de week wordt er in de ochtend door een aantal vrijwilligers, schoongemaakt. Alle ruimtes (inclusief de buitenren) worden goed gereinigd, hokken worden schoongemaakt en voorzien van schone handdoeken en frisse mandjes, kattenbakken, voer- en drinkbakjes worden gereinigd. De wasmachine draait op volle toeren en alle was wordt weer weggewerkt.

De katten die medicatie nodig hebben, worden verzorgd en er is natuurlijk ook altijd tijd voor de nodige knuffels. Tot slot worden de kippen op het buitenterrein ook niet vergeten.

Ben je geïnteresseerd om deel uit te maken van “Team Verzorging”? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in.

Veel van onze dieren komen schuw van straat en voor deze groep katten zijn onze knuffelaars, vrijwilligers die de diertjes proberen te socialiseren en op hun gemakt te stellen,  onmisbaar.

Als de schoonmaakwerkzaamheden zijn afgerond en de rust is wedergekeerd, zijn de vrijwilligers van dit team aanwezig. Alle dieren krijgen aandacht. De sociale katten worden heerlijk geknuffeld en er wordt gespeeld, maar nog belangrijker is om de schuwe dieren proberen uit hun schulp te laten komen. Met spelen lukt dat soms, maar in sommige gevallen is rustig bij ze zitten en tegen ze praten, ook een prachtige manier. En soms gaat het snel, maar soms duurt het ook maanden voor we vooruitgang zien. In elk geval hebben wij geen haast en geven we de dieren alle tijd om in rust, warmte en een lekker mandje, bij te komen van hun straat avonturen. Elk stapje vooruit is er één en elke keer weer prachtig om te zien.

De knuffelaars zijn ook de “ogen” en “oren” voor het plaatsingsteam. De informatie van deze vrijwilligers is erg belangrijk, opdat er juiste matches gemaakt kunnen worden tussen mens en dier. Welke setjes ontstaan er? Of welke katten kunnen juist niet met elkaar?

Op dit moment hebben we genoeg vrijwilligers in het socialisatie team. Zodra we weer mensen nodig hebben zullen we dat op de site aangeven.

De vrijwilligers in dit team houden zich, kort samengevat, bezig met het matchen van mens en dier. Bij interesse in één of meer van onze katten, worden potentiële adoptanten verzocht een vragenlijst in te vullen. Aan de hand van de gegevens uit deze lijst, maken de vrijwilligers een eerste selectie en bepalen of er een kat in de opvang zit, die aan de wensen zou kunnen voldoen. Vervolgens wordt telefonisch contact gelegd om over en weer eens te kijken of er daadwerkelijk een match mogelijk is. Als dit het geval is, gaan de vrijwilligers in gesprek en volgt de ontmoeting met de katten in de opvang om te ontdekken of er een klik is. Het mooiste is natuurlijk als de kat zijn nieuwe eigenaar zelf uitzoekt!

Nadat er een match is, zal de vrijwilliger de kat nogmaals inplannen bij de kliniek voor een laatste check en daarna volgt een afspraak voor plaatsing. Dit alles gebeurt zorgvuldig en zonder haast. Veel van onze dieren hebben vaak het nodige meegemaakt en we vinden het dan ook uitermate belangrijk dat er een goede match is. Bij twijfel gaat de plaatsing niet door.

Ook na de plaatsing is er soms nog intensief contact met de adoptant om zo nodig advies en tips te geven bij de gewenning en socialisatie.

Ben je geïnteresseerd om deel uit te maken van het “Plaatsings Team”? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in.

De vrijwilligers in dit team houden zich bezig met het up-to-date houden van de website en de berichten op Facebook en Instagram. Met name door social media wordt ons bereik steeds groter en weten we een steeds groter publiek enthousiast te maken voor ons mooie werk. We schrijven over onze te plaatsen katten, maar geven ook geregelde updates over de katten die inmiddels een mooi huisje hebben gevonden. We plaatsen foto’s en filmpjes en besteden aandacht aan diverse prachtige acties en evenementen, om zodoende geld in te zamelen voor het goede doel.

Ben je geïnteresseerd om deel uit te maken van het “Team Social Media en Website”? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in.

Geregeld organiseren wij evenementen om onze stichting onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen om uiteindelijk zoveel mogelijk dieren te kunnen helpen. De opvang en met name medische zorg kost veel geld. De afgelopen jaren hebben we geregeld leuke fairs georganiseerd, maar worden er ook kerststukjes gemaakt, appelflappen gebakken en kalenders verkocht, allemaal voor het goede doel!

We zijn geregeld aanwezig op evenementen van andere organisaties. Denk hierbij aan een kerstmarkt op een school, dierenwinkels, braderieën en zelfs kleinschalige evenementen in een verzorgingshuis.

De organisatie hiervan is tijdrovend, maar ook enorm leuk. Met z’n allen kijk je uit naar een gezellige dag, een mooie opbrengst en blije mensen.

Ben je geïnteresseerd om deel uit te maken van het “Team Evenementen”? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in.

Vaak komen dieren binnen met medische klachten en dat kost geld, veel geld. Maar ook de kosten voor voeding, kattenbakkorrels, onderhoud aan het hostel, vervanging en vernieuwing van de hokken, het loopt allemaal flink op! Gelukkig worden we enorm geholpen door een aantal geweldige sponsoren, maar we blijven altijd op zoek naar nieuwe fondsen en sponsoren. En ook daar hebben we actieve vrijwilligers voor nodig, vrijwilligers die daar een neus voor hebben en weten hoe ze dit aan moeten pakken.

Ben je geïnteresseerd om deel uit te maken van het “Team Fondsenwerving”? Vul dan het formulier onderaan deze pagina in.

Om zo’n hele organisatie goed te organiseren, is een team HR onmisbaar. Deze vrijwilligers zijn de coördinatoren van de vrijwilligers en voeren intake gesprekken en maken nieuwe vrijwilligers wegwijs in de diverse werkzaamheden. Met elkaar wordt bekeken welke team het beste bij je past en wat je eventueel in een later stadium verder zou willen gaan doen. Alles in een hele ongedwongen en gezellige sfeer. Ook leveren zij een “inzetrooster”, dat bij de schoonmaakwerkzaamheden gebruikt wordt.

    Vrijwilliger worden? Meld je hier aan!