Samenwerking

Speurhondenschool Zoek!

“Het is mijn overtuiging dat elke hond recht heeft op de beste verzorging. Helaas komt het vaak voor dat honden deze zorg (niet meer) kunnen krijgen.
Als hondengedragsdeskundige adviseer ik de stichting in wat de hond nodig heeft om de overgang naar een andere leefomgeving met zo min mogelijk spanning en stress te laten verlopen. Daarbij vind ik het welzijn van zowel de honden als de opvanggezinnen erg belangrijk.”

Willemijn Groen

Speurhondenschool ZoekSpeurhondenschool Zoek!

geeft o.a. speurlessen en hondengedragstrainingen aan mensen
die willen (leren) samenwerken met hun hond.

 

Stichting Dierenvangnet

Stichting DierenVangnet (voorheen Stichting Dieren Onder Dak ) is een dierenopvang- en bemiddelingsorganisatie voor thuisloze of tijdelijk thuisloze dieren.

Wij zorgen voor opvang in huiselijke omgeving (pleegadressen) van huisdieren in de breedste zin van het woord.
Bijna alle dieren worden ons aangeboden als “crisisdier” en zijn heel jonge, verwaarloosde, getraumatiseerde en/of oudere (afstands-) dieren . Deze dieren of dieren van zieke of overleden baasjes zijn bijna altijd onplaatsbaar via de gewone kanalen als asiel, gespecialiseerde opvang of pension.

dierenvangnetEr is een chronisch gebrek aan “pensionplaatsen” voor de dieren van mensen met een uitkering, klein inkomen of klein pensioen. In acute situaties zoals bij opname in ziekenhuis of verpleegtehuis bieden wij opvangmogelijkheid tegen kostprijsvergoeding zodat mensen niet genoodzaakt worden om financiële redenen afstand van hun dier te moeten doen.