Ons doel

Stichting ZuiderZee Zwerfdieren trekt zich het lot van zwerfdieren aan en heeft als doel het aantal zwerfdieren in Lelystad terug te dringen. Hoe wij dit doen? Door dieren te chippen en te castreren, een identiteit te geven, dieren op te vangen, medisch te behandelen en aandacht te hebben voor preventie.

Chippen en castreren

Wij brengen het aantal verwilderde dieren terug door hen op te vangen, te castreren en te chippen. De echt verwilderde dieren, die het best op hun plaats zijn in de natuur, krijgen een knip in het oor en worden voor de terugplaatsing gefotografeerd. Zo krijgen zij eindelijk een eigen identiteit.

Identiteit

Wij willen vergeten dieren weer een identiteit geven en waar mogelijk weer socialiseren. Wij zullen een dier nooit zomaar in laten inslapen. Het maakt niet uit of het dier ernstig verwilderd blijkt, op leeftijd is of aan kwalen lijdt. Wij zoeken een passende oplossing. Wij voeren een ‘no kill policy’.

Opvang

In de hostel in de Jol in Lelystad behandelen wij zieke en verwaarloosde dieren. Een team van vrijwilligers staat dagelijks klaar om de dieren te voorzien van de juiste voeding, medicatie en aandacht. Zodra de dieren weer goed in hun vel zitten en gesocialiseerd zijn, gaan wij op zoek naar een geschikt baasje.

Preventie

Baasjes die – om wat voor reden dan ook – niet de middelen hebben om hun huisdieren de beste zorg te kunnen bieden, kunnen bij ons terecht. Komt u er zelf echt niet meer uit, dan bieden wij u voorlichting en ondersteuning om zo samen tot de beste oplossing te komen voor het dier.