Snowie

Van ons vaste honden gastgezin:

“Donderdag 10 december werden wij gebeld door de Stichting met de vraag of wij Snowy in ons (gast)gezin op konden nemen.  Een West Highland White Terrier van 11 jaar jong.
Toen wij dit heerlijke mannetje ophaalden zagen wij direct dat hij er niet heel best aan toe was. Zijn huid was bijzonder geïrriteerd en zijn oortjes waren helemaal dicht door ontstekingen en een bloedoortje. Hij liep moeilijk en instabiel en wilde zo’n beetje tegen alles aanplassen wat  hij op zijn pad tegenkwam.  Binnen en buiten.
Met Prednison en een zalfje tegen de jeuk op zak vertrokken wij naar huis en inmiddels zijn we alweer een week verder. Lichamelijk gezien gaat zijn herstel langzaam de goede kant op. Zijn oortjes en huid zijn het grootste probleem en daarvoor zullen we wat langer nodig hebben om de juiste oplossing te vinden. Zijn instabiliteit tijdens het lopen gaat echter duidelijk de goede kant op. Hij vindt het heerlijk om lekker met ons en onze honden te gaan wandelen, hij loopt zelf de trap op en af en als wij thuiskomen springt hij zelfs van vrolijkheid. Hoewel het een echte terrier is met zijn eigenwijsheid die ronduit aandoenlijk is, leert hij snel en is hij bijzonder gemakkelijk in omgang. Hij kan goed alleen thuis zijn (let wel; onze honden zijn bij hem), is zindelijk,  vindt mee in de auto geen enkel probleem en kan goed met kinderen, katten en andere honden.
Inmiddels hebben wij de vorige eigenaar ook mogen spreken. Een man en zijn gezin die het nodige meegemaakt hebben de afgelopen tijd. Een schrijnend verhaal, waardoor zij nu niet voldoende zorg meer aan Snowy kunnen geven. Zijn dochter heeft nog heel lief een brief geschreven over Snowie. Een paar stukjes uit haar brief:
“Hij kan heel goed omgaan met mensen vooral kinderen. Hij is nooit agressief”.
“Hij moet veel aandacht en liefde en houdt niet van alleen zijn.
“Dus moet er nu een hele lieve baasje voor Snowie worden gezocht”.
Totdat Snowie opgeknapt is zal hij bij ons verblijven, maar uiteraard zijn wij al op zoek naar een nieuw Forever Home. Een warm plekje waar hij straks zijn oude dag vol enthousiasme kan beleven.”

Mocht u interesse hebben, neemt u dan vooral contact met ons op.