Roetjes Roerige Rit

Roetje kwam van ver. Hoewel hij op locatie goed verzorgd werd heeft Roetje jarenlang een zwerversbestaan geleid. Toen de verzorgende partij om medische redenen daar mee moest stoppen werd Roetje samen met die andere schat Pukkie gevangen en onder dak gebracht bij ons in de Hostel. Elke kat gedraagt zich anders als ze binnenkomen. De een ontdooit sneller dan de ander. Roetje was een stil hoopje zwart bont met grote ogen in een mandje. Hij zei niets. Hij deed niets. Hij zat alleen maar in zijn mandje. Zijn vacht was opgezet en dof. Eten slapen, eten slapen meer deed hij feitelijk niet in het begin. Gaandeweg is hij door ons medisch protocol heen gehaald en aan alles wat hij mankeerde hebben we hem geholpen. Toch bleef hij maar de hele dag in dat mandje liggen. Alleen als onze kattenfluisteraar Debbie haar ronde deed kwam hij in beweging. Knuffelen wilde hij wel en daar genoot hij zichtbaar van maar dan moest je wel naar hem toegaan want uit zichzelf erom vragen deed hij vrij weinig. We hebben ons regelmatig afgevraagd wat er toch met hem aan de hand kon zijn.

En toen werd Roetje aan zijn tanden geholpen. En dat was nodig kennelijk. Onze dierenarts heeft Roetjes gebit flink onder handen genomen en alle schade van het zwerversbestaan zo goed en kwaad als het kan gerepareerd en dat was het keerpunt. Ineens kwam hij uit zijn mand en uit zijn kooi. En ineens stond hij op zaterdag ochtend net als alle anderen bij de deur van de opname ruimte te wachten tot ze los mochten. En als de deur open was kwam hij naar je toe om knuffels te halen. Hij was een andere kat. Kennelijk heeft hij veel last gehad van zijn gebit en hij was zichtbaar blij dat hij daar vanaf was. Roetje was ineens een enorme knuffelkont. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen verliefd werden op Roetje. En zo ook onze Adoptie Coördinatrice Marienke en op een dag was daar dat groepsappje dat ze Roetje geadopteerd had.

Hoewel Roetje het allemaal erg spannend vond in het begin is hij inmiddels ontdooid en gaat het steeds beter met hem. Hopelijk is dit de laatste keer dat hij gewend moet raken aan een nieuwe omgeving en nieuwe mensen. We hebben er met zijn allen vertrouwen in en het verheugd ons daarom dat we nu officieel mogen zeggen dat Roetje succesvol geplaats is.

We wensen Roetje en Marienke en haar gezin veel geluk samen en horen graag af en toe een update.  

Roetje het allerbeste jongen.