Pukkie ten voeten uit

Mauw… Maaaaauuuww… Mrrrooowww. Je hoort haar al als je binnen komt. En wanneer je de deur naar de opname ruimte open wil doen staat ze je al miauwende doordringend aan te kijken door het glas. Nadrukkelijk aanwezig, alle aandacht op zich vestigend en toch in haar eigen wereld waar ze elke dag stevig haar meters maakt. Als je haar lijfje ziet weet je dat ze zo al jaren haar rondjes gewandeld heeft in haar eigen territorium. Een pezig lijfje. Droog gespierd en geen grammetje vet. Toen ze binnenkwam en in haar kooi in de quarantaine ruimte zat was het makkelijk het geklaag als hartverscheurend te ervaren. Als je haar langer kent is het duidelijk dat ze gewoon overal een mening over heeft die ze luid en duidelijk kenbaar maakt.

Voortschrijdend inzicht leverde op dat ze een hyperactieve schildklier heeft. Dat verklaart een hoop van haar manier van doen. Net als bij mensen kan dat een heel scala aan klachten geven waarbij haar humeur er niet beter van wordt. Sinds ze medicijnen krijgt voor die schildklier is het duidelijk beter met haar gesteld. En het lijkt wel of ze dat zelf ook door heeft. Zodra je binnenkomt zit ze er klaar voor. In haar eigen kooi achter de gesloten kooideur. Kom maar op met die pillen lijkt ze uit te stralen. Wanneer ze haar ochtend dosis heeft gehad lijkt ze wat tot rust te komen en de blauwe hangmat is dan de standaard plek waar ze even een dutje gaat doen. Soms het tongetje half uit haar bekkie… Dat is Pukkie ten voeten uit. Maar na een tijdje gaat ze toch weer aan de wandel. Kilometer na kilometer verslijt ze. Afhankelijk van de toestand van de deur van de opname zijn dat grote rondjes door de woonkamer en de secundaire ruimte van de Hostel of kleine rondjes in de opname ruimte. Een zwerver bij uitstek dus…

Ze heeft een boerderij nodig of een manege waar ze als stal kat naar hartenlust kan doorstappen. Misschien dat ze dan stopt met klagen omdat ze weer buiten is. En misschien ook niet maar dan maakt het niet meer uit want buiten kan ze ook heerlijk miauwen zoveel als ze wil. Lieve Pukkie je bent net een glas Rivella.

Een beetje vreemd maar wel lekker.