Siep en Douwe

Verandering is het sleutelwoord

Niks blijft het zelfde. Het vertrek van de ene kat betekent de groei van een ander. Molly en Moppy waren twee schatjes en we missen ze maar ze waren al tijden in de Hostel en hadden hun vaste rol in de groep waar niet aan getornd werd. Naast het vertrek van de gedames M&M zijn nieuwkomers Siep en Douwe overgeplaatst naar opname. Al met al weer een grote verandering en dat merk je.

De eerste dagen is er wat stress en gekibbel maar dan groeit iedereen langzaam in hun nieuwe rol. En dan is er rust en nieuwe vriendschappen. Siep en Douwe komen langzaam los en maken natuurlijk als eerste vriendschap met Dr Duty. Allebei. Dr Duty is als vast vrijwilliger de beste mediator die we ons ooit hadden kunnen wensen. Siep die furieus naar alles uithaalde wat in zijn buurt kwam is nu gewoon een lieve kleine speelse kater aan het worden. Douwe is nog wel wat angstig maar hij is toch dagelijks het hele pand aan het verkennen en dat gaat vaak gepaard met het uiten van het meest schattige gemiauw ever.

Maar ook de rest van de groep gaat nog steeds met sprongen vooruit. Oscar die zich steeds vaker laat aaien en er ook daadwerkelijk voor naar je toe komt als je hem aanhaalt. Pukkie die een schildklier afwijking heeft en duidelijk baat heeft bij haar medicijnen. Roetje en Jelle die weliswaar erg introvert zijn maar wel langzaam opkrabbelen. En het algehele gevoel wat er onder onze bewoners lijkt te heersen is het bewustzijn dat ze allemaal een nieuwe kans hebben gekregen. Wat is het toch prachtig om de veerkracht van deze dieren te ervaren. Elke dag bij SZZ is weer een verrassing. Fijne zondag allemaal.

Sincerely CC